Ga naar hoofdinhoud

Lucas Porter op hoogste trede in Lastrup

Robert Vos
Robert Vos won een 1.35

De 18-jarige Amerikaan Lucas Porter en Diamonte Darco wonnen aan het eind van de middag de 1.45/1.50m-rubriek in Lastrup. In de barrage was Porter de Duitser Tim Rieskamp-Goedeking met Lautermann net een honderdste seconde te snel af. Robert Vos won een 1.35-rubriek en Björn Egberink ging in de Youngster-rubriek met de winst aan de haal.

Met de Unbelievable Darco-zoon was Porter zeven andere combinaties te snel af in de barrage. Daarmee won de door Jeroen Dubbeldam getrainde Amerikaan ruim 8000 euro. Dat Rieskamp-Goedeking met Lautermann (v. Lauterbach) met 35,31 seconden net niet snel genoeg was voor de overwinning, kwam hem duur te staan; hij won ‘slechts’ 4900 euro.

Carsten-Otto Nagel maakte met Alina 440 de top 3 compleet. Hij kwam foutloos rond in 37,90 seconden.

Twee fasen 1,35

In een druk bezette rubriek waarin over de 90 combinaties aan start verschenen, trok Robert Vos met Bonaire (v. Vigo d’Arsouilles) uiteindelijk aan het langste eind. In de tweede omloop liet hij in 25,48 seconden alle balken liggen en verwees de Britse Dale Burnham met de KWPN-gefokte Doriena (v. Cardento) naar de tweede plaats. Burnham klokte 26,26 seconden.

Drie Duitse combinaties streden om de derde, vierde en vijfde plaats. Deze strijd werd gewonnen door Marie Lütgenau en Strochli 26 (v. Stakkato).

Vincent Geerink werd zevende met de Toulon-zoon Genesis. Hij bleef foutloos in 27,94 seconden. Later op de dag werd zijn oudere broer Sander met Baltimore VLS nog vijfde in een 1.30.

Twee fasen Youngster-rubriek 1.30

Met de Eldorado van de Zeshoek-zoon Feestje B maakte Björn Egberink er ook daadwerkelijk een feestje van door de twee fasen 1.30 voor zesjarige paarden te winnen. Hij liet 23,21 seconden op het scorebord noteren, waarmee hij net tweetiende van een seconde sneller was dat de Britse Tamarin Christie met King van het Keizershof.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook