Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager: ‘Calimero groeit echt in het concours’

Exclusief
Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero, (c) Arnd Bronkhorst

Met veel zwier stuurde Marc Houtzager zijn Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) door twee omlopen. In de barrage besloot Houtzager geen onnodige risico's te nemen. Een foutloze barrage en een derde plaats waren zijn deel. "Ik ben heel tevreden met mijn prestatie", vertelt onze gelukkige landgenoot.

“Donderdag in de Nations Cup had ik wat pech met de laaghangende zon. In de eerste ronde reed ik zelf ook niet goed. De tweede ronde was beter, maar dan had ik een pechfout op de laatste. Al bij al een mindere prestatie donderdag, maar dat is nu gelukkig goedgemaakt.”

Kampioenschapspaard

“Ik denk dat Calimero met deze prestatie bewezen heeft dat hij echt groeit in het concours. De eerste dag, met die kunstlichten, dat is ie niet echt gewend, dus dat zal wat aanpassen geweest zijn”, vertelt Houtzager, “maar vandaag sprong hij fantastisch zowel in de eerste als in de tweede ronde. In de barrage heb ik niet alles gegeven. Ik had gehoopt dat er toch een of twee van de starters na mij een fout zouden maken en dan kon ik opschuiven. Maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met die derde plaats.”

Göteborg

Over het team voor de Europese Kampioenschappen is nog geen zekerheid, ook niet voor Marc Houtzager. “Ik weet nog van niets, de beslissing is nog niet genomen. Zeker met deze prestatie houd ik er wel rekening mee dat een selectie mogelijk is, maar we zullen wel zien. Ik ben er alleszins klaar voor.”

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Marc Houtzager: ‘Calimero groeit echt in het concours’

  • marcel dufour

    Natuurlijk is Houtzager zeker van een plek in het team.
    Daar is echt geen enkele twijfel over mogelijk.
    Altijd dat politiek correcte gedoe, zeg gewoon dat je momenteel zo’n goed paard hebt dat die in het team hoort. Daar zal niemand je op aanspreken want iedereen begrijpt dat je daarmee zegt hoe het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook