Ga naar hoofdinhoud

Miami Glory na eerste GCL-manche aan de leiding in Cascais

GCL of Cascais - Round 1 - Team Chantilly Pegasus - Martin Fuchs on Clooney - Cascais, - 7 July 2017 - ph.Stefano Grasso/GCL

Vier teams bleven gisteravond in de eerste manche van de Global Champions League dubbel foutloos en Miami Glory nam met een tijd van 157,78 seconden de leiding. Individueel was de eerste plaats voor Martin Fuchs met Clooney. De Zwitserse ruiter was in de barrage van deze vijfsterren rubriek over 1,55m zowat anderhalve seconde sneller foutloos aan de finish dan zijn concurrenten.

Van de 45 combinaties, die aan de start kwamen, mochten er negentien terugkomen voor de barrage. Fuchs was in deze barrage goed voor de allersnelste rit met zijn schimmelruin van Cornet Obolensky. Het Zwitserse duo passeerde de eindstreep in 43,24 seconden. Fuchs’ teamgenoot Sergio Alvarez Moya kon met Iron Man (v. Chatman) niet foutloos blijven. Het Spaanse duo kreeg twintig strafpunten en team Chantilly Pegasus kwam daarmee in de tussenstand voorlopig niet verder dan de veertiende plek.

Tweede plaats

Jack Towell stuurde zijn KWPN’er New York in de tweede snelste tijd rond in de barrage en werd daarmee tweede. Met zijn foutloze rit in 44,67 seconden leverde de Amerikaan ook een belangrijke bijdrage aan de voorlopige tweede plaats van zijn team Paris Panthers. Team- en landgenote Lillie Keenan eindigde met Fibonacci (v. For Feeling), die met Meredith Michaels-Beerbaum vorig jaar Olympisch brons won met het Duitse team in Rio, op de vijfde plaats.

Miami Glory

Cian O’Connor zette voor team Miami Glory de tweede foutloze rit neer met Super Sox. Teamgenote Georgina Bloomberg en Manodie II H (v. Carthago) kwam in de eerste omloop, die meetelde voor het team resultaat, foutloos rond, maar eindigde met acht strafpunten in de barrage individueel op de vijftiende plaats. O’Connor kwam individueel uit op de derde plaats met een foutloze barragerit in 46,52 seconden. Opgeteld waren de twee ritten goed voor de snelste tijd en de voorlopige eerste plaats in Cascais.

Nederlanders

Harrie Smolders, die individueel aan de leiding gaat in de GCT-competitie, kwam gisteren aan de start met Audrey Coultiers  Capital Colnardo (v. Colman) en bleef de eerste ronde foutloos. Voor zijn team Hamburg Diamonds betekende deze foutloze rit voorlopig de twaalfde plaats, want teamgenoot Jos Verlooy kwam in het zadel van Caracas (v Casall ASK) met twaalf strafpunten aan de finish.

Maikel van der Vleuten kwam in deze eerste GCL-manche in Portugal aan de start met VDL Groep Quatro en kreeg vier strafpunten met de elfjarige ruin. Zijn teamgenoot Gonzalo Anon Suarez kreeg met Qlamp d’Ivraie eveneens vier strafpunten, waarmee Madris in Motion voorlopig negende staat.

Tweede manche

Vanavond om 19 uur Nederlandse tijd gaat de tweede manche van de GCL van start, die tevens telt als kwalificatie voor de Global Champions Grand Prix, die aansluitend op het programma staat.

 

Klik hier voor de uitslagen
Klik hier voor de tussenstand na de eerste ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook