Ga naar hoofdinhoud

Nederland door naar eindronde Furusiyya Nations Cup

Het is de Nederlandse springequipe vandaag in Barcelona gelukt om een startplaats te verwerven voor de Furusiyya FEI Nations Cup-finale aanstaande zaterdag. De springtoppers van Rob Ehrens kwamen op de zesde plaats, terwijl team België de voorronde won. Zaterdag beginnen de landenteams weer op nul. "Jullie hebben goed gereden", zei Rob Ehrens na de wedstrijd tegen zijn ruiters. Maar de spanning was tijdens de wedstrijd van Ehrens’ gezicht af te lezen.


De beste acht landen verdienden vandaag een ticket voor de finale aanstaande zaterdag, waarin in totaal 1,5 miljoen euro te winnen is. De tijd speelde een hoofdrol in de strijd om de finaleplaatsen. Van de Nederlanders had alleen Jeroen Dubbeldam geen problemen met de toegestane tijd van 81 seconden. Met een superieure rit was de regerend Europees en wereldkampioen de enige foutloze Nederlander met SFN Zenith N.O.P..

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. kregen de vorm vandaag niet te pakken en sprongen op de Real Club de Polo niet minder dan vier balken naar beneden. Een tijdfout daarbij zorgde voor een teleurstellend resultaat van 17 strafpunten. Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. zagen al vroeg in het parcours een plank naar het zand gaan en konden ook niet binnen de tijd gaan. “Ik kwam te dicht onder de planken sprong,” aldus een balende Vrieling.

Voor Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc ging het mis waar het voor het gros van de combinaties mis ging: in de driesprong. Het middelste element van deze in de laatste lijn opgestelde combinatie ging naar beneden en door een tijdfout verscheen ook voor Schröder de vijf op het scorebord.
Het zorgde bij Schröder voor wat hoofdschudden. “Hij sprong zo goed het eerste deel van het parcours.” Even later, toen duidelijk was dat Schröder zijn teamleden naar de finale had geloodst, kwam de ontlading. “Bouw voor mij maar een dubbel van steilsprongen”, dolde Dubbeldam zijn teamgenoten. “Daar heb ik geen moeite mee.”

De score van 10 strafpunten was toch ruimschoots voldoende om een startplaats in de finale aanstaande zaterdag te verwerven.

De Belgische equipe van Dirk Demeersman kende ook slechts één foutloos resultaat: Gregory Wathelet en zijn trouwe zilveren medaillist Conrad de Hus. De vermogende Con Air-zoon sprong ondanks alle 1,60 m-parcoursen van de afgelopen weken ook vandaag weer zonder problemen foutloos. Judy-Ann Melchior en As Cold As Ice Z waren ook goed onderweg, maar zagen een tijdfout op het scorebord verschijnen. Jos Lansink en Olivier Philippaerts kregen allebei één fout en voor Lansink kwam daar nog een tijdfout bij met de makkelijk springende For Cento.

Met acht strafpunten eindigden Duitsland en Zweden ex aequo tweede, dankzij nulritten van kopmannen Christian Ahlmann met Taloubet Z en Rolf-Göran Bengtsson met Unita Ask. Met 9 strafpunten sprongen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten – vorig jaar nog winnaar van de troostfinale – zich ook naar de eindfinale in Barcelona. Ierland en Zwitserland mogen met respectievelijk dertien en vijftien strafpunten ook zaterdag terugkomen. De overige teams strijden morgen in de troostfinale.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook