Ga naar hoofdinhoud

Nederlands springteam pakt winst NC

De Nederlandse springruiters hebben vandaag in Gijon de eerste plaats veroverd in de twintigste kwalificatie voor de Furusiyya FEI Nations Cup. Met twee strafpunten verschil wisten ze het Britse team voor te blijven. De derde plaats is voor het team van België.

In de beide manches eindigde de Nederlanders op een totaal van vijf strafpunten. In de eerste manche was het Gert Jan Bruggink die een foutloze ronde reed met PrimeVal Dejavu. In de tweede manche herhaalde Frank Schuttert met Winchester deze prestatie. Jur Vrieling noteerde in de eerste ronde met Zirocco Blue een tijdsfout. De balk die in de tweede ronde neer ging telde in het totaal niet mee. De balk van Harrie Smolders en Emerald uit de eerste ronde telde ook niet mee. Smolders overschreed in de tweede ronde de tijd.

Bij het Britse team wisten zowel Louise Saywell als Robert Whitaker in beide manches foutloos te blijven. De acht strafpunten van William Whitaker in de eerste ronde en vier strafpunten van Daniel Neilson in ronde twee bracht het team op een totaal van twaalf punten.

Het Belgische team moest 23 strafpunten noteren. Geen enkele ruiter wist foutloos door de parcoursen tot 1,60 meter te komen.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook