Ga naar hoofdinhoud

Nick Skeltons autobiografie ‘Gold: My Autobiography’ nu te koop

Nick Skelton met Big Star na de winst in Rio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op 30 december werd Olympisch kampioen Nick Skelton 60 jaar en in deze maand kwam zijn autobiografie 'Gold: My Autobiography' op de toonbank. Meer dan 40 jaar springcarrière van de Britse topruiter wordt in het boek beschreven eindigend met Olympische goud met de legendarische Big Star (v. Quick Star) in Rio de Janeiro.

Nick Skelton begon te rijden toen hij 18 maanden was op de Welsh pony Oxo. Op zijn zeventiende won Skelton zijn eerste medailles. Hij werd Europees kampioen bij de junioren en won met het team zilver. Daarna zouden nog veel medailles volgen. Team goud op de Spelen in Londen en individueel goud met de KWPN-hengst Big Star waren wel de belangrijkste.

Record hoogtesprong

Naast de ontelbare overwinningen heeft Nick Skelton ook het Britse record hoogtesprong in handen. In 1978 sprong hij met Lastic over 2,32m.

Gebroken nek

In 2000 leek de springcarrière te eindigen toen Skelton zijn nek brak bij een een zware val van een paard. Maar de ruiter genas wonderbaarlijk en zat twee jaar later weer te paard en behaalde met Arko III (v. Argentinus) direct de nodige overwinningen. Na de pensionering van Arko kwam Carlo 273 (v. Contender) en vervolgens Big Star die hem het individuele goud bracht.

Na Rio besloot Skelton met pensioen te gaan en vond de tijd om zijn levensverhaal op te schrijven.

Het boek is te bestellen bij Amazon.com.

Bron Amazon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook