Ga naar hoofdinhoud

NRPS-merrie Beauminka verder onder Abdel Said

Abdel Said heeft een nieuw paard onder het zadel. Het gaat om de elfjarige Beauminka (Jodokus x Akteur). De NRPS-merrie werd eerder in de internationale sport uitgebracht door Bart van der Maat en daarna door de jonge Belgische amazone June Peeters.

Bart van der Maat bracht Beauminka in 2015 uit op de internationale concoursen in Mijas, Wierden, Geesteren, Zuidwolde en Ommen. Daarna nam June Peeters de teugels over. Die combinatie verscheen op CSI Lier in maart van dit jaar voor het laatst in de ring.

De in België gevestigde Abdel Said heeft inmiddels zijn wedstrijddebuut gemaakt met zijn nieuwe troef. Het duo startte vorige week op CSI Valkenswaard en eindigde toen als tweede in het 1,45 m.

Beauminka bracht via embryotransplantie verschillende nakomelingen, onder andere van Kannan en Cardento.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook