Ga naar hoofdinhoud

Ook dit jaar geen NIC Assen

Remco Been op NIC Assen 2014. Foto: Kitty Nijholt

Het Noordelijk Internationaal Concours NIC Assen gaat ook dit jaar niet door. Dat heeft bestuurslid Wim van Nispen bevestigd aan Stegen.net.

Vorig jaar ging het evenement in de TT-hal ook al niet door, vanwege financiële problemen. Nu wordt de zestigste editie opnieuw uitgesteld. “Het is natuurlijk geen fijn nieuws als je twee jaar achter elkaar moet overslaan. Maar er is binnen het bestuur is niks gaande”, aldus Van Nispen.

Of de zestigste editie van het evenement – dat jaren in Zuidlaren werd verreden – er nog komt is onduidelijk. “Maar de kans dat het in Assen zal zijn is niet heel groot”, zegt Van Nispen.

Afhaken

Het tegenvallende aantal toeschouwers zou daarin een rol spelen, net als het afhaken van sponsors. Voor de verhuizing naar Assen was het NIC jaren lang in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Onenigheid met de toenmalige exploitant leidde tot de verhuizing naar de Drentse hoofdstad.

Geen haalbare kaart

Volgens goed ingelichte bronnen heeft de organisatie nog wel gekeken of het mogelijk is om het NIC in de Martinihal in Groningen te organiseren. Maar dat lijkt geen haalbare kaart, onder andere vanwege het parkeervraagstuk.

Bron: Stegen.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook