Ga naar hoofdinhoud

Openingsrubriek voor Schwizer, Greve achtste

Willem Greve met Carambole Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De belangrijkste rubriek op de openingsdag van de Global Champions Tour in Valkenswaard werd verrassend gewonnen door de Zwitser Pius Schwizer met PSG Junior. In de barrage van de Artisan Farm Prix werd Willem Greve achtste en Jur Vrieling elfde.


Bijna de helft van het deelnemersveld van de 1.55m rubriek wist door te dringen tot de barrage. Schwizer, die recent verschillende paarden zag vertrekken, won er de rubriek met de 9-jarige, op niveau nog onervaren, PSG Junior (v. Cornet Obolensky). De combinatie kolkte een tijd van 37.42 seconde. Tweede werd Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani in een tijd van in 38.25 seconde First Devision (v. Andiamo) over de finish stuurde. Christian Ahlmann pakte de derde plaats met de hengst Colorit (v. Coriano) in 38.37. Willem Greve op de hengst Carambole N.O.P. en Jur Vrieling met de Cardento-hengst Carrera VDL waren foutloos in de barrage in respectievelijk 39.37 en 44.89 seconde. Marc Houtzager kreeg met Sterrehof’s Baccarat een balk en werd zestiende. Harrie Smolders trok Regina Z in de barrage terug.

Eerder op de dag won de Italiaan Luca Maria Moneta met Bonheur S (v. Toulon) de speed class over 1.45m. Jur Vrieling pakte in deze rubriek met de Chin Chin-zoon Arezzo VDL de vierde plaats. In de Medium Tour reed Harrie Smolders EH Quick Nina (v. Quidam’s Rubin) naar een tweede plaats achter Gudrun Patteet met Vici R.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook