Ga naar hoofdinhoud

Passend afscheid Jalisca Solier

Jalisca Solier  (v. Alligator Fontaine) nam gisteravond op passende wijze afscheid van de sport. Olympisch kampioen Steve Guerdat vond dat de merrie vanwege haar succesreeksen in Genève afscheid moest nemen voor het thuispubliek.

Topmerrie Jalisca Solier werd onder luid applaus ontvangen in de arena in Genève. Er waren toeschouwers met grote spandoeken met de tekst ‘Merci Jalisca Solier’ en met een staande ovatie nam het publiek afscheid van deze ‘grande dame’. De inmiddels zestienjarige merrie begon haar carrière als springpaard onder de Franse amazone Pénélope Leprevost, waarna ze vervolgens op stal kwam bij Virginia Couperie. Het succesverhaal begon echter nadat de merrie op stal kwam bij de Zwitserse springruiter Steve Guerdat.

De combinatie bereikt vele hoogtepunten, waaronder twee maal de Wereldbekeromloop van Genève in 2006 en 2009. De Wereldbeker-kwalificatie van 2007 in Vigo en de Grote Prijzen van Ascona, Humlikon en Donaueschingen behoren eveneens tot het palmares. De combinatie droeg tevens bij aan het teamgoud op het EK springen in 2008 en teambrons op de Olympische Spelen van Hong Kong. Ook schreven zij in Genève de Rolex Top Ten Final op hun naam. In 2012 volgden successen in de Big tours van Cannes en Dublin en de Wereldbeker-kwalificatie van Lyon. De laatste overwinning werd dit jaar behaald in de Big tour van Chantilly.

Bron: CHI Genève

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook