Ga naar hoofdinhoud

Patteet uitzinnig met overwinning in 5* GP Knokke

Gudrun Patteet in actie met Seacoast Pebbles Z. (c) Manuel Queimadelos

De afsluitende 5* Rolex Grand Prix op het CSI in Knokke werd na de CSI 3* wederom een Belgisch onderonsje. Pieter Devos deed na zijn eerdere overwinning ook nu een goede poging om een BMW in ontvangst te kunnen nemen maar kwam met Espoir (v. Surcouf de Revel) net tekort in 44.86. Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) waren in 44.33 het snelst en schreven de rubriek op naam.

De bezoekers van exclusieve concours in de Belgische badplaats kregen een barrage van 14 deelnemers voorgeschoteld. Tweede starter in de barrage Patteet bleek de uiteindelijke winnares. Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love (v. Landzauber) reden ook foutloos in 45.40 en de ruiter kon met deze derde plek euro 44.745 op zijn rekening bij laten schrijven. Kevin Staut en For Joy Van’T Zorgvliet Hdc (v. For Pleasure) waren ook foutloos in 46.22 en pakten de vierde plek.

Voor Marco Houtzager en Harrie Smolders was er geen barrage. Beide kregen een fout in het basisparcours.

Explosieve rit voor Patteet

Patteet -die al eerder een 5* rubriek dit weekend in Knokke won – ging vol voor de winst en nam niet eenmaal terug. Haar explosieve rit bracht het publiek meteen in een uitzinnige stemming. Haar tijd verbeteren leek direct na haar rit al onmogelijk en dat bleek het uiteindelijk ook te zijn. Patteet reageerde uitzinnig op haar overwinning: “ Het voelt geweldig, helemaal omdat dit concours in eigen land plaatsvindt!”

Rustig de dubbel in

Over haar alles of niets barrage zei de amazone: “De enige plek waar ik een beetje rustig aan deed was voor de dubbel. Want ik weet dat ik met dit paard daarin niet teveel risico moet nemen. Nadat ik de dubbel door was ging ik er helemaal voor! Afwachten hoe de anderen na mij het gingen doen was meer zenuwslopend dan mijn eigen rit.”
“Ik weet dat Sea Coast Pebbles Z dit kan, maar hij is onvoorspelbaar, dus het is altijd lastig om in te schatten hoe het gaat”, aldus Patteet.

Knokke Hippique gaat vanaf woensdag a.s. verder met week 2.

Bekijk hier het resultaat van de GP 5*

Bron: Knokke Hippique / Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook