Ga naar hoofdinhoud

Peter Bulthuis: ‘Bizar dat de FEI deze boete uitdeelt’

Exclusief
De Nederlandse springruiter Peter Bulthuis heeft van de FEI een boete opgelegd gekregen, maar is niet van plan die te betalen. "Ik snap er niets van dat de FEI deze boete heeft opgelegd en heb 'm ook nog niet betaald", vertelt Bulthuis, die mr Luc Schelstraete de zaak aan laat vechten. "Er klopt niets van dit verhaal en er zijn ook zeven getuigen die dat kunnen bevestigen." 

De Italiaanse eigenaren Maria Saracino en haar dochter Giorgia Ladisa spanden een zaak tegen Bulthuis aan nadat er bij hun hengst VF Corrado bij aankomst in Italïe, in januari eerder dit jaar, verwondingen op zijn buik waren waargenomen. Volgens de eigenaren heeft Bulthuis de hengst op een wrede en gewelddadige manier behandeld. Volgens Peter Bulthuis klopt daar niets van en liep de hengst zijn verwonding op door zijn gevaarlijke gedrag.

Gevaarlijke situatie

“Hij sprong op de pony van mijn zoon toen mijn stalruiter hem aan het rijden was. Dat was een vreselijk gevaarlijke situatie. M’n zoon kon van de pony afklimmen, maar de hengst bleef er op. Hij was onhoudbaar en het duurde een flinke tijd tot we hem er af kregen. Daarna liep hij ook nog door het lint. Later hoorde ik dat de hengst er om bekend stond dat hij gevaarlijk was en dat hij op andere paarden en pony’s sprong.

Verwondingen

“De verwondingen liep hij bij dit ongeval op en het is een schimmel, dus daar zie je elk krasje op. Na dit ongeval is hij terug gegaan naar zijn eigenaren, die vervolgens naar de FEI zijn gestapt”, zegt Bulthuis. “Ik vind het belachelijk dat de FEI hier uitspraken over doet en laat het er ook niet bij zitten. Er waren zeven mensen bij die allemaal gezien hebben wat er is gebeurd.”

Schadelijk

“Dat dit nu overal op het internet is verschenen is natuurlijk geen goede reclame, maar verder ben ik er vrij rustig onder. Ik weet wat er gebeurd is en dat ik niets verkeerds heb gedaan. Ik moet ook zeggen dat geen enkele collega-ruiter of kennis van me hierover gebeld heeft. Mensen die me kennen weten dat dit onzin is.”

Lees ook:
Boete voor Peter Bulthuis na mishandeling paard

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Peter Bulthuis: ‘Bizar dat de FEI deze boete uitdeelt’

  • Martijn

    Totale onzin waar de fei deze ongegronde informatie op basseert in mijn ogen kunnen ze niet een transport volgen ! Vervoer ook vaker hengsten jonge paarden ze kunnen zich kwetsen op plaatsen waar jezelf nooit aan zult denken en hengsten moeten hun hun plaats weten en vaak komt het door de eigenaar wanneer een hengst hengst word gelaten en het dier zijn hele leven last van heeft door hem hengst te laten en het dier zich zelf moeilijk maakt om niet in de wei te kunnen omdat de eigenaar denkt dat ie mss in zijn leven1 merrie te dekken ! Conclusie mensen met paarden verstand kennen Peter Bulthuis zijn kennis zonder verstand lullen met dit verhaal mee @bokt.nl

  • Nicole

    Waar bemoeid de FEI zich mee? Dit is toch niet op een wedstrijd gebeurd. Dus hier kan nooit iemand van de FEI een verklaring over afleggen, geen steward aanwezig dus dit is gewoon een zaak tussen Peter en de eigenaar van het paard. Heel vervelend want als eigenaar dien je eerlijk te zijn over je paard om ongelukken te voorkomen. Ik denk dat dit heel anders had kunnen aflopen als de zoon van Peter wat was overkomen dus ik denk dat de eigenaren zich aardig koest moeten houden in dit geval.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!