Ga naar hoofdinhoud

Piergiorgio Bucci investeert in KWPN-hengst Casago

Casago (Casall x Carthago). Foto: Melanie Brevink

Opnieuw ziet Tinus van der Bruggen een fokproduct naar een topruiter vertrekken. De vijfjarige KWPN-hengst Casago is verkocht aan de Italiaan Piergiorgio Bucci en zijn sponsor Peter Fehlbaum. De verkoop kwam tot stand via Willem van Hoof, die de hengst op jonge leeftijd klaarmaakte voor de hengstenkeuring en het KWPN-verichtingsonderzoek.

Casago is een zoon van Casall x Carthago Z, een bloedcombinatie waardoor Piergiorgio Bucci aandacht meteen getrokken werd. Zijn tophengst Casallo, die tot zijn derde jaar in eigendom is geweest van Willem van Hoof, stamt eveneens af van Casall x Carthago Z.

“Ik zag Casago al als driejarige toen hij nog maar net onder het zadel was bij Willem van Hoof en het was liefde op eerste gezicht. Ik probeerde hem te kopen, maar de fokker wilde hem niet kwijt . Toen ik dit jaar een video van hem zag, herkende ik hem meteen en belde ik Willem of hij me wilde helpen met de aankoop van de hengst. Op Casallo na, die was acht toen ik hem kocht, koop ik mijn paarden altijd op jonge leeftijd. Casago is denk ik een hele aparte. Hij heeft kwaliteit en ‘brains’. Zijn intelligentie en inzet voelen ongelooflijk aan als je hem rijdt en springt”, vertelt Piergiorgio Bucci enthousiast.

Bucci moet echter tot september wachten voordat Casago bij hem op stal komt. De afspraak is dat Casago dit seizoen voor de fokkerij beschikbaar blijft via Hengstenhouderij Van Bommel in Aarle-Rixtel. “Onze eerste prioriteit met hem is de sport en we zullen hem niet direct ter dekking aanbieden. Wellicht op latere leeftijd als hij de dikke proeven loopt, maar dan wel gedoseerd zoals we ook bij Casallo doen. Die dekt twee maanden per jaar en verder niet, zodat we ons op de sport kunnen focussen.”

Tinus van der Bruggen fokte Casago uit zijn succesmerrie Larthago (Carthago Z x Caletto I), die zelf op 1.50m niveau heeft gesprongen met Mathijs van Asten. Ze bracht al meerdere 1.60m springpaarden en vier goedgekeurde hengsten, waaronder Harley VDL. Vorig jaar werden de eerste veulens geboren, wat Casago een goed tot zeer goed afstammelingenrapport van het KWPN opleverde.

Casago:

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook