Ga naar hoofdinhoud

Pieter Devos’ Apart wint titel DSHS Horse of the Year

Pieter Devos met Apart Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Op de Dutch Sport Horse Sales werden gisteravond twee springpaarden in het zonnetje gezet. Door zijn opvallende prestaties onder Pieter Devos won de door Stal Hendrix gefokte Larino-zoon Apart de titel DSHS Horse of the Year. Ook de DSHS Youngster of the Year-award werd uitgereikt, deze ging naar de Canturano-dochter Chica B Z van Martin Fuchs. Beide paarden werden via de DSHS verkocht.

In 2009 werd Apart op de veiling verkocht aan de familie Stevenson. Hij kwam onder het zadel van Caroline Poels, die hem met succes opleidde tot het 1,60m-niveau. Omdat haar man Pieter Devos de zoon van Larino meer internationale kansen kon bieden, heeft hij de teugels overgenomen. Het duo is al tot opmerkelijke prestaties gekomen, zoals de zeges in de CSI5* Grand Prix van Bordeaux, het 1,50m van de LGCT in Parijs en het 1.55m in Parijs.

Apart DSHS ambassadeur

De twaalfjarige Apart volgt de zeer succesvolle DSHS ambassadeurs Viper Vrombautshoeve Z (v. Verdi), Constable II (v. Harley) en de Venon-zoon Dutsboy op.

Youngster of the Year-award

Voor de tweede maal werd de DSHS Youngster of the Year-award uitgereikt. Dankzij zijn veelbelovende prestaties viel deze eer ten deel aan de Canturano-dochter Chica B Z, gefokt door L.C.J.Berben. De merrie is één van de jonge talenten van Martin Fuchs en ze behaalden onlangs nog een derde plaats in het 1,50m van CSI5* Lausanne. Andere spraakmakende prestaties zijn een vierde prijs in de Swiss Top-10 finale in Sankt Moritz, diverse topklasseringen in de Youngster Cup in Aachen en een overwinning in Donaueschingen. De achtjarige Chica werd in 2015 via de Dutch Sport Horse Sales verkocht aan Adolfo Juri.

Bron Dutchsporthorsesales.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook