Ga naar hoofdinhoud

Pius Schwizer niet te kloppen in Joker-rubriek Basel

Pius Schwizer hier met Giovanni van Het Scheefkasteel Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Pius Schwizer was zojuist oppermachtig in de vijfsterrren rubriek met Joker in Basel. In het zadel van  Balou Rubin R, waarmee hij afgelopen september voor het tweede jaar op rij de nationale Zwitserse titel won, kwam Schwizer maar liefst drie seconden sneller aan de finish dan de concurrentie. Ruben Romp was met de achtste plek de beste Nederlander in dit 1,50m-parcours.

Aldrick Cheronnet kwam met Atlantys by Wisbecq (v. Argentinus) het dichtstbij de Zwitserse combinatie. De bij het AES goedgekeurde hengst sprong met zijn Franse ruiter, net als Schwizer en Balou Rubin R, 75 punten bij elkaar, maar vormde met 44,20 seconden op de klok geen bedreiging voor Schwizer, die 41,21 seconden klokte. Yuri Mansur maakte de top drie compleet met Tinkerbell. De Braziliaan liet de Incolor-dochter in 44,77 seconden over de streep galopperen.

Ruben Romp

Romp kwam in Basel voor de eerste keer aan de start met Cupido van de Hoefslag Z (v. Cartani). Gisteren kreeg Romp, die sinds een paar weken voor Stal Optimum Horses in het Zwitserse plaatje Dielsdorf werkt, vijf strafpunten met de, bij het AES, goedgekeurde hengst en vandaag bleef hij foutloos. Het duo verzamelde net als de winnaar 75 punten, maar was met 46,03 seconden op de klok te langzaam voor de top 5.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook