Podiumplaats voor Marc Houtzager - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Podiumplaats voor Marc Houtzager

Marc Houtzager en Sterrehof's Baccarat Foto Tanja Becker/Eqitaris
Marc Houtzager ging met één strafpunt de tweede fase van het twee fasen-parcours over 1,50 m in, maar stuurde Sterrehof's Baccarat (v. Padinus) desondanks knap naar een podiumplaats. Sören Pedersen streek de overwinning op en Olivier Philippaerts mocht als tweede opstellen.

In de eerste fase bleven van de 54 deelnemers slechts vijf foutloos. De beste veertien combinaties gingen nogmaals van start in de tweede fase.

De Duitse amazone Kendra Claricia Brinkop was met A la Carte NRW (v. Abke) de eerste die foutloos bleef in de tweede fase, maar nam net als Houtzager één strafpunt mee vanuit de eerste ronde. Ze noteerde een tijd van 44,76 seconden, wat Houtzager in de rit daarna direct wist te verbeteren. Hij was anderhalve seconde sneller dan Brinkop en nam daarmee de leiding over.

Dubbel foutloos

Uiteindelijk slaagden alleen Pedersen en Phillipaerts er in nogmaals foutloos te rijden. Pedersen reed een razendsnelle ronde met de Oldenburger-hengst Tailormade Chaloubet (v. Chacco Blue) en finishte in 38,31 seconden.

Philippaerts wist dat een foutloze ronde hem een podiumplaats op zou leveren en reed een iets gemakkelijkere ronde met H&M Cabrio van de Heffinck (v. Cassini I), die met 44,90 seconden op de teller resulteerde in de tweede plaats.

Albert Zoer kreeg met Gigolo (v. Cicero Z) in beide fases een balk en eindigde op plaats negen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook