Ga naar hoofdinhoud

Rentree Dubbeldam en Zenith: vier strafpunten

Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Half juli besloot Jeroen Dubbeldam om zijn lievelingsconcours Aken te laten schieten met SFN Zenith (v. Rash R). 'Toen ik als kleine jongen samen met mijn vader de Aachener Soers voor het eerst zag, wist ik dat ik daar op een dag wilde rijden. Dat ik nu Zenith thuis moet laten en dus als toeschouwer aan de kant sta doet zeer. Ik heb tot op het laatste moment de hoop gehad dat ik alsnog kon rijden, maar het zou niet eerlijk zijn tegenover het paard, hij verdient beter', zei destijds een teleurgestelde Dubbeldam. Vandaag verscheen Dubbeldam voor het eerst weer aan de start met Zenith in Samorin met als resultaat vier strafpunten.

Zenith, het paard waarmee Dubbeldam zowel Europees als Wereldkampioen werd, had de laatste tijd de vorm wat minder te pakken.

Niet onverdienstelijk

Vandaag in het Slowaakse Samorin zette het duo zeker geen onverdienstelijk resultaat neer. Ze kwam zonder fouten door de eerste fase. Dit presteerden slechts zeventien van de veertig deelnemers aan de 1,45 meter-rubriek. In de tweede fase sloop er echter één foutje in. In een tijd van 35,30 seconden eindigde het duo als derde vierfouter op een negende plaats in klassement.

Overwinning

De zege in de twee fasen-rubriek over 1,45 meter op drie sterren-niveau was voor de Oostenrijker Max Kühner. Hij bleef foutloos over beide fasen en noteerde de snelste tijd van 34,78 seconden. Dit deed Kühner in het zadel van de bij het Zangersheide goedgekeurde Alfa Jordan (v. Air Jordan). In 2015 werd de hengst, die gefokt is bij Stal Stenfert, nog uitgebracht door Jeroen Dubbeldam.

Klik hier voor de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook