Ga naar hoofdinhoud

Rinus Blom viert feest in z’n eigen hengstencompetitie

Foto: Melanie Brevink
De Blom Hengstencompetitie klasse Z/ZZ lijkt een solo-optreden van Blom’s Ever Blue te worden. Net als in Ermelo won de hengst van competitiesponsor Rinus Blom met Mitchel Sonneveld vandaag de tweede omloop van de Blom Hengstencompetitie in Roosendaal. Rob Heijligers en Cream On Top hadden het nakijken.

De opvallende, valkkleurige hengst Cream On Top (v. Concorde) galoppeerde zich in de barrage onder Rob Heijligers toch echt het snot voor de ogen. Maar speedspecialist Sonneveld en zijn scherpe Zirocco Blue-zoon hadden even tevoren al de optimale prestatie neergezet: zeer kort wenden naar oxer 3, rengalop naar steilsprong 4, een galopsprong minder naar de KWPN-oxer en daarna alle wendingen zo kort mogelijk: 0/35,97.
Rob Heijligers spaarde met de supervoorzichtige Cream On Top weliswaar meters in de korte draai na steilsprong 4, maar voor de rest moest hij zijn meerdere erkennen in Sonneveld en de zeer goed springende Blom’s Ever Blue: 0/36,72.
De derde prijs was voor de toch ook niet kinderachtig rondracende Edinburgh en Kristian Houwen (0/37,32). De Vleut-zoon liet opnieuw zijn kwaliteit zien, maar kon de concurrentie niet bijbenen.

Marwin van den Nieuwenhuijzen leverde een prima prestatie door met de competitief ingestelde E.R.P. Van WWW. Olland.biz beslag te leggen op het vierde geld. De 1,80 m grote Don’t Touch It M (v. Untouchable) gooide zijn kleine amazone Linn Kvernes soms wel een meter uit het zadel, maar de Noorse stuurde de kolossale hengst toch handig naar 0/38,44 en de vijfde prijs.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook