Ga naar hoofdinhoud

Rodrigo Pessoa wint met nieuw paard Tryon Classics

Sinds juli heeft Rodrigo Pessoa de negenjarige Chaganus (v. Chacco-Blue) onder het zadel en zondag schreef de Braziliaan de Tryon Classics op zijn naam. Met een uitgekiende barrage reed hij Quentin Judge op Giorgio Van't Hagenhof (v. Bentley van de Heffick) naar de tweede plaats en Nicola Philippaerts met Aikido Z (v. Accardi) naar de derde.

“Ik heb het paard pas twee maanden, en het was de eerste barrage die ik met hem reed, dus ik wist niet hoe hij zou zijn.”, legde Rodrigo Pessoa uit, hij nam Chaganus over van zijn landgenoot Yuri Mansur. “Ik had een save, rustige ronde gepland met hem en hij sprong heel goed.”

Als enige onder 40 seconden

In de barrage van het 1,50m-parcours ging Pessoa met zeven andere combinaties de strijd aan. De Braziliaan zette als een van de eerste met een uitgekiende rit een foutloze ronde neer in 39,865 seconden. Niemand kwam hier meer aan en de zege was voor Pessoa.

Judge en Philippaerts

Quentin Judge klokte met de elfjarige Giorgio Van’t Hagenhof een tijd van 40,397 seconden. De Belg Nicola Philippaerts deed nog een goede poging, maar strandde met Aikodo Z op 40,542 seconden en werd derde.

Lambre met Doloris snelste vierfouter

De top vijf werd volgemaakt door Amber Harte met Austria 2 (v. Casall Aks) en Santiago Lambre op de KWPN-merrie Doloris (v. Harley VDL). Lambre was de snelste vierfouter met het fokproduct van C.P. Willeboer.

Klik hier voor de uitslag.

Bron PaardenkrantHorses.nl/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook