Ga naar hoofdinhoud

Ruben Romp presteert goed in jonge paarden-rubrieken

Ruben Romp met Audi's Teavanta II C Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een zevende plaats in de rubriek voor vijf- en zesjarige springpaarden en een vijfde plaats bij de zevenjarigen kan Ruben Romp terugkijken op een succesvolle dag.

In het zadel van de zevenjarige Evita, een dochter van Diarado, sprong Romp in de barrage naar een tijd van 45,31 seconden. Weliswaar niet genoeg om in de buurt van winnaar Diego Perez Bilbao en Julysse (v. Epleaser van ’t Heike) te eindigen, maar goed genoeg voor een plaats bij de beste vijf.

Roosje Brouwer was met Josephine van de Bisschop (v. Tornado) de tweede Nederlandse combinatie die foutloos bleef in het basisparcours. In de barrage zag ze een balk vallen. 43,46 seconden op de teller leverde haar de tiende plaats op.

Drie Nederlanders in top tien

Bij de vijf- en zesjarigen eindigden drie Nederlandse combinaties in de top tien. Romp zadelde dit keer de zesjarige Zirroco Blue VDL-dochter Flair, die in de barrage foutloos over de finish kwam in 38,54 seconden.

Loewie Joppen liet met Calvara DL Z (v. Calvaro Z) ook alle balken liggen, evenals Niels Knape en Flanagan, een zoon van Clinton I. Joppen was met 40,04 seconden zeven tienden van een seconde sneller dan Knape en werd beloond met plaats negen.

De winst ging naar Ugo Berrittella en Full House ter Linden Z (v. Forever d’Arco ter Linden Z).

Klik hier voor de uitslag van de vijf- en zesjarigen.
Klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook