Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash neemt stijlvol revanche na diskwalificatie

Scott Brash met Hello Forever. Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Na zijn diskwalificatie vorige week bij de Global Champions League nam Scott Brash vandaag revanche door Hello Forever in Chantilly foutloos naar de snelste tijd te sturen in de Global Champions League of Chantilly Final over 1,55/1,60 meter. 

Met de For Pleasure-zoon reed de Britse ruiter een stijlvolle rit en liet het zware parcours gemakkelijk ogen door Hello Forever simpel doch strak door de ring te sturen. In de Global Champions League sprong Hello Forever zestien parcoursen en finishte elf keer daarvan foutloos. De tijd stopte vandaag op 73,36 seconden, waarmee de combinatie vier tienden van een seconde sneller was dan Patrice Delaveau.

Dure tijd

De Franse springruiter reed de ervaren merrie Aquila HDC (v. Ovidius) professioneel door de ring en liet nergens tijd liggen. De vier tienden die hij tekort kwam voor de overwinning kwamen hem wel duur te staan, de tweede plaats leverde hem 36.000 euro op, tegenover 59.400 euro voor winnaar Brash.

Close call

Luciana Diniz en Sergio Alvarez Moya duelleerden om plaatsen drie en vier. Alvarez Moya kwam met Charmeur (v. Numero Uno) uiteindelijk net twee honderdsten van een seconde tekort voor de derde plaats. Diniz finishte met Fit For Fun, eveneens een nazaat van For Pleasure, in 74,20 seconden.

Smolders beste Nederlander

De beste prestatie voor Nederland werd geleverd door Harrie Smolders en zijn Olympische troef Emerald N.O.P. Met de nazaat van Diamant de Semilly ging met zijn ruiter foutloos rond in 77,91 seconden, wat hem plaats dertien opleverde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook