Ga naar hoofdinhoud

SFN gaat Zenith onderhands verkopen

SFN Zenith en Jeroen Dubbeldam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Omdat er vanmiddag in de internetveiling te weinig biedingen werden uitgebracht op Zenith SFN, heeft het Springpaardenfonds zijn paradepaard zelf teruggekocht. Dit meldt Jacob Melissen op zijn Facebook-pagina.

“De directie van het SFN heeft in het belang van de aandeelhouders besloten om op SFN Zenith N.O.P. het laatste bod van € 850.000,– te plaatsen”, aldus Melissen. “Daarmee heeft het SFN dit paard teruggekocht. Dit omdat de directie vaststelt, dat de verwachte waarde van dit paard, zoals vooraf was vastgesteld door experts, niet in overeenstemming is met de uitgebrachte biedingen. De komende tijd zal de directie zich richten op een onderhandse verkoop van SFN Zenith N.O.P.”

Anders verlopen dan gewenst

De veiling is volgens Melissen ‘anders verlopen dan gewenst’. “Vier paarden zijn verkocht, waarvan Aquila SFN naar een gerenommeerde Franse ruiter gaat. Ferrari SFN werd verkocht aan een bekende Belgische springstal. Djumpsina SFN verhuist naar Jos Lansink. De schimmel Eloma’s Blue SFN, die onder Wout-Jan van der Schans tot zeer aansprekende prestaties kwam, is door de opvolger van het SFN, SFN II, aangekocht. Wout-Jan zal Eloma’s Blue SFN blijven uitbrengen.”

De vier paarden brachten gezamenlijk inclusief opgeld en BTW € 1.365.000,– op.

Bron: FB / Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “SFN gaat Zenith onderhands verkopen

 • Sven

  Niet handig om zo hoog van de toren te blazen. Dit doet de geloofwaardigheid van het SFN geen goed!

  Die Mister Blue nakomelingen zijn ook zo commercieel niet meer valt me positief op!

 • Renee

  Goed plan: SFN II koopt Zenith (onderhands, moet toch simpel te regelen zijn) en stelt hem weer ter beschikking aan Jeroen Dubbeldam. Roem en glorie gegarandeerd. Welzijn paard gegarandeerd. Plezier paardenvolk gegarandeerd.
  Sportief en emotioneel rendement gegarandeerd.
  K… Situatie opgelost. Iedereen blij.
  Iedereen wint.
  Loser wordt winner.
  Top plan, lijkt me. Nietwaar Jacob?

 • marcel dufour

  Ook onderhands gaat Zenith die miljoenen niet opbrengen. Welke ruiter ter wereld durft zijn sponsor te adviseren dit bijna 13-jarige paard aan te schaffen terwijl het dier niet capabel is om in barrage’s tientallen andere toppers te kloppen?

  Als dit paard echt zo goed zou zijn geweest dat die miljoenen waard was dan zou die echt wel vaker zijn uitgebracht de laatste jaren dan de paar keer dat Jeroen hem heeft gereden.
  Zenith is een typisch kampioenschaps paard maar daar heb je weinig aan als de volgende kampioenschappen van enig formaat pas over een paar jaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook