Ga naar hoofdinhoud

Shanghai Swans winnen eerste ronde Global Champions League

Simon Delestre met Hermes Ryan - St Tropez, Ramatulle beach - 31 May 2018 - ph.Stefano Grasso/GCL

Zojuist werd de eerste ronde verreden van de Global Champions League in Saint Tropez. Zaterdag wordt de tweede ronde verreden, maar in het tussenklassement staan nu de Shanghai Swans op kop bestaande uit Pedro Veniss en Daniel Deusser.

De heren bleven beide foutloos en noteerden de snelste tijd van in totaal 156,03 seconden. Veniss zadelde voor deze Global Champions League Uccello de Will (v. Marlou Des Etisses). Het duo bleef foutloos, maar noteerde geen snelle tijd. Ze hadden namelijk 82,16 seconden nodig. De zege van de Shanghai Swans was te danken aan snelheidsduivel Daniel Deusser die Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) in 73,87 seconden foutloos rond te sturen.

Miami Celtics

Ook het team van Miami Celtics is ongeschonden door de eerste ronde gekomen. Jessica Springsteen zette de snelste ronde neer voor het team met de Berlin-dochter RMF Swinny du Parc in 77,86 seconden. Drie seconden langzamer kwam teamgenoot Shane Breen over de finishlijn met Ipswich van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze).

Monaco Aces

Er waren twee teams met vier strafpunten. De snelle tijd werd neergezet door het team Monaco Aces, waarmee ze voorlopig de derde plaats bezetten. Simon Delestre bleef foutloos in een tijd 74,69 seconden met Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). Jérome Guery kreeg onderweg een springfout te verduren met Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z).

Van der Vleuten en Smolders

Ook Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders maken deel uit van een Global Champions League-team. Van der Vleuten vormt samen met Eduardo Alvarez Aznar Madrid in Motion. Met acht strafpunten staat het team voorlopig op de zevende plaats.

De Montreal Diamonds bestaan uit Harrie Smolders en Jos Verlooy. Het team noteerde in de eerste ronde twaalf strafpunten en staan op een voorlopige veertiende plaats in het klassement.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook