Ga naar hoofdinhoud

Smolders: ‘Emerald was iets minder gretig en scherp’

Harrie Smolders met Emerald Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de finaleronde in Parijs is Harrie Smolders teruggezakt naar een 17e plek in de eindstand van de Wereldbekerfinale. Met Emerald wist hij de topvorm van vrijdag helaas niet vast te houden. Vrijdag werd het duo tweede achter de winnares van de Wereldbeker Beezie Madden.


“Hij was niet helemaal hetzelfde als vrijdag: iets minder gretig en scherp,”; reageert Harrie Smolders na afloop van de eerste manche van de finaleronde. “Emerald geeft zoveel energie, dat kost best even om weer te recupereren. Dat zie je vandaag een beetje terug. De driespong sprong hij al iets vlak in en toen kon ik hem niet meer genoeg in balans krijgen voor de middelste hindernis. Tot en met vijf ging het nog wel goed, maar na het lijntje door het midden liep het iets uit m’n handen.”

Tweede manche

Ook in de tweede manche kreeg de combinatie teveel dure strafpunten: “Het zit er op. Hij leek in de tweede ronde in het begin wel beter, maar in die wending viel hij wat naar binnen en kon ik hem niet mooi om mijn binnenbeen heen houden. Daar kreeg ik een fout en toen was Emerald ook niet meer gefocust op de volgende hindernis en besloot ik een extra rondje te rijden. Als ik er heel goed voor had gestaan had ik dat misschien anders opgelost. Ik hoop dat het de volgende keer weer beter gaat, van ‘hero naar
zero’ gaat snel in onze sport.”; vertelt Smolders

Vakantie en Shanghai

Smolders: ”Emerald krijgt nu lekker even vakantie en volgende week ga ik met Don VHP naar Shanghai.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook