Ga naar hoofdinhoud

Smolders verovert tweede plaats

Foto De Paardenkrant

Harrie Smolders zette zojuist een prachtig resultaat neer in de ‘Warsteiner-Preis, Preis von Europa’. Met een snelle en foutloze ronde in deze kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag, veroverde hij de tweede plaats. Maar niemand kwam zo snel door het parcours tot 1,55 meter als Ben Maher.

Maher had met Cella (v. Cento) 44,07 seconden nodig, waarmee hij lange tijd op eenzame hoogte stond. Smolders, die met Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Reve) als laatste startte, reed in 45,74 seconden door het parcours. Pénélope Leprevost werd derde met Nayana (v. Royal Feu) en een eindtijd van 45,88 seconden.

Met vier ruiters was Nederland goed vertegenwoordigt in de barrage. Leon Thijssen was met Haertthago (v. Heartbreaker) als eerste van de vier aan de beurt. Met vier strafpunten en een tijd van 47,74 seconden eindigde hij op plaats vijftien. Gerco Schröder met London (v. Nabab de Reve) en Marc Houtzager met Sterrehof´s Uppity (v. Guidam) bleven foutloos. Met 48,27 seconden pakte Schröder plaats acht en Houtzager volgde op plaats negen met 49,41 seconden. Maar de echte klapper kwam met Harrie Smolders, die niet alleen foutloos bleef, maar ook de snelle tijd van 45,74 seconden neerzette.

“Ik was er op gebrand om een goede prestatie neer te zetten om me er op die wijze van te verzekeren op zondag van start te mogen gaan in de Grote Prijs. Deze tweede plaats is in mijn ogen het maximaal haalbare, want Cella heeft erg veel snelheid en de tijd die zij realiseerden viel door mij en mijn paard niet te verbeteren”, vertelde Smolders, die steeds meer op de inmiddels 14-jarige merrie kan vertrouwen. “Het is net alsof ze met het ouder worden slimmer wordt. Over haar vermogen heb ik nooit twijfels gehad, maar het is net of ze meer overzicht krijgt. Dat bleek al in het basisparcours. Ik kwam iets schuin in de dubbel en dat had in het verleden gemakkelijk kunnen leiden tot een fout, maar nu bleef ze heel gemakkelijk foutloos”.

In de landenwedstrijd, die donderdagavond om 19.30 uur begint, lootte Nederland de zevende startpositie. Voor Nederland start Marc Houtzager als eerste met Sterrehof’s Tamino, gevolgd door Leon Thijssen met Tyson. Maikel van der Vleuten gaat met VDL Groep Verdi als derde van start en Gerco Schröder mag met London het karwei afmaken. Naast Nederland komen aan de start Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Saudi-Arabië en Ierland. Naast Duitsland rijden Frankrijk, Ierland en Nederland voor de punten om zich te kwalificeren voor de finale van de Furysiyya FEI Nations Cup, die eind september in Barcelona wordt gehouden.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook