Ga naar hoofdinhoud

Smolders wint in Basel met Capital Cornardo

Harrie Smolders met Capital Colnardo - Foto: Stefano Grasso/GCL

Harrie Smolders won zojuist met Capital Colnardo (v. Colman) de de vijfsterren Longines ranking proef over 1,50m in Basel. De combinatie kreeg een struikeltje aan het begin van het barrageparcours, maar wist toch foutloos te blijven en zette de tijd op 39,03 seconden. De rest kwam daar niet meer aan.

Het basisparcours was flink onderscheidend, met veel strafpunten voor tijdsoverschrijding. De barrage werd uiteindelijk verreden met zes combinaties, waaronder – tot genoegen van het thuispubliek – ook twee Zwitsers.

Zwitsers op 2 en 3

De Zwitserse Janika Sprunger bleef met Ninyon (v. Nintender) ook foutloos. Ze reed in een prachtige stijl naar 41,28 seconden en de tweede plaats. De het hele weekend al succesvolle Zwitser Werner Muff reed met Pollendr (v. Polytraum), die een tijdje niet in de ring te zien was geweest. Muff bleef foutloos, maar deed het relatief rustig aan en finishte in 42,15. Het was goed voor de derde plaats.

De Duitsers reden snel, maar kregen balken te verwerken. Marcus Ehning werdmet Pret A Tout (v. Hiram Chambertin) vierde in 37,38. Felix Hassmann mocht als laatste starter met Cayenne WZ (v. Claudio) nog proberen om Smolders te verslaan. Ook hij reed een snelle tijd, van 38,34 seconden, maar kreeg onderweg een balk en werd vijfde.  De zesde plaats was voor Olivier Robert uit Frankrijk met Quenelle du Py (v. Tresor du Remon).

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook