Ga naar hoofdinhoud

Tweede plek voor Leon Thijssen in Kronenberg

Leon Thijssen hier met Heartthago. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Equestrian Centre de Peelbergen begon de dag vandaag met de 1,40m-rubriek op tijd, die gold als kwalificatie voor de Medium Tour finale.  Leon Thijssen was in deze proef goed voor het beste Nederlandse resultaat, hij werd tweede. In de andere ring werd de dag afgesloten met de GP-kwalificatie, eveneens over 1,40m en daar was Nynke de Vries de beste Nederlandse. De Vries mocht zich als vierde opstellen voor de prijsuitreiking.

In de eerste 1,40m-rubiek reed Jaroslaw Skrzyczynski zijn Quintella onbedreigd naar de eerste plaats. De Poolse ruiter liet de Sanvaro-merrie foutloos over de eindstreep galopperen met 56,87 seconden op de klok. Thijssen volgde met de Wittinger VDL-zoon Fireball op de tweede plaats. Het duo dat afgelopen november de Grand Prix won in Kronenberg kwam nu in 58,40 seconden foutloos aan de finish. Alex Barr maakte met Queen Bee JX de top drie compleet. De Britse ruiter was iets langzamer dan Thijssen en volgde met een tijd van 58,53 seconden op de klok. Micky Morssinkhof en SWB-hengst Care for Love (v. Cardento) waren te langzaam voor de top drie en eindigden met een tijd van 59,99 seconden op de vierde plek.

GP-kwalificatie

In de 1,40m-rubriek, die gold als GP-kwalificatie was het Annabel Shields, die er met de zege vandoor ging. De Britse amazone zat in het zadel van Wet Wet Wet en stuurde de Mr. Blue-ruin in de snelste foutloze tijd rond. Het duo won precies een week geleden ook de rubriek over 1,40m op tijd in Kronenberg en mocht zich nu met 59,95 seconden weer vooraan opstellen bij de prijsuitreiking.

Shields landgenoot Jonathan Dixon volgde op de tweede plaats. In het zadel van Continio (v. Contender) passeerde de Brit de eindstreep in 60,67 seconden. Simone Buhofer en Flying Girl (v. Querlybet Hero) uit Zwitserland werden derde met 61,02 seconden op de klok en De Vries volgde met Brego R’N B (v. Namelus R) op de vierde plaats met een foutloze rit in 62,10 seconden.

 

Klik hier voor alle uitslagen in de kwalificatie voor de Medium Tour finale
Klik hier voor alle uitslagen in GP-kwalificatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook