Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten vijfde in La Baule

Maikel van der Vleuten met Salomon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten was zojuist met Salomon goed voor het beste Nederlandse resultaat in de 1,50m-proef direct op tijd in het Franse La Baule. De top drie bestond uit Franse ruiters, waaronder Patrice Delaveau met Aquila HDC. Het voormalige toppaard van Wout-Jan van der Schans eindigde met zijn Franse ruiter op de tweede plaats.

Aldrick Cheronnet was met Tanael des Bonnes goed voor de snelste foutloze rit. De Fransman liet de tienjarige SF-ruin van Watch Me in 67,63 seconden over de eindstreep galopperen en dat was bijna een halve seconde sneller dan Delaveau en KWPN-ruin van Ovidius, die afklokten op 68,07 seconden.

Kevin Staut volgde voor Frankrijk op de derde plaats met Elky van het Indihof HDC. Staut kwam in 68,43 seconden aan de finish met de dertienjarige Toulon-dochter en was daarmee op zijn beurt bijna een seconde sneller dan Jérôme Guery met Papillon Z. De ruiter uit België stopte de klok op 69,42 seconden na een foutloze ronde met de AES-goedgekeurde hengst van Perhaps en mochtt zich als vierde opstellen voor de prijsuitreiking.

Nederlanders

Van der Vleuten was met Salomon niet de enige Nederlander, die foutloos bleef in deze rubriek, maar wel de snelste. De Stolzenberg-zoon passeerde de eindstreep in 70,12 seconden en werd daarmee vijfde. Leopold van Asten bleef ook foutloos en eindigde met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) op de vijftiende plek. Wout-Jan van der Schans volgde met Capetown (v. Oklund) op de zestiende plaats.

Klik hier voor alle resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook