Ga naar hoofdinhoud

Vrieling heeft de smaak te pakken in Falsterbo

Jur Vrieling heeft de smaak te pakken op de Falsterbo Horse Show. Nadat hij al twee keer een rubriek over 1,45m won met Acascia, schreef hij zojuist ook de overwinning in de 1,50m-rubriek op zijn naam met de merrie. Daarnaast  hielp de ruiter gisteren met VDL Glasgow van ’t Merelsnest het Nederlandse team aan de overwinning in de FEI Nations Cup.

Vrieling begon donderdag met de zege in de openingsrubriek met de Holsteiner merrie en voegde daar gisteren opnieuw een 1,45m-overwinning aan toe. “Een hele fijne merrie. Makkelijk te rijden, een fijn mondje, scherp, snel en vaak nul”, zegt Vrieling over de Diamant de Semilly-dochter die hij te rijden heeft gekregen van de Italiaanse Maria Rosario Marzotto. “Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik die merrie te rijden gekregen. De eigenaresse wil haar niet verkopen, dus ik kan me met haar ook focussen op de lange termijn. Dat is lekker rijden.”

Top drie

Vanmorgen mocht het duo zich voor de derde keer als eerste opstellen voor de prijsuitreiking. Emeric George volgde met Rocker d’Ysieux (v. Crown Z) op de tweede plaats. De Franse ruiter kwam in 67,38 seconden aan de finish en Vrieling had daar met Acascia 67,27 seconden voor nodig. Denis Lynch kwam in de derde foutloze tijd aan de finish. De Ierse ruiter zadelde RMF Zecilie (v. Acolord) voor deze rubriek en stuurde de merie in 68,08 seconden foutloos rond.

Klik hier voor alle uitslagen

Lees ook:

Jur Vrieling weer vooraan met Acascia in Falsterbo

Vrieling op kop in openingsrubriek bij Falsterbo Horse Showhttp://www.horses.nl/sport/vrieling-op-kop-openingsrubriek-falsterbo-horse-show/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.