Ga naar hoofdinhoud

Vrieling wint in Helsinki met Glasgow

Update - Video
Jur Vrieling met VDL Glasgow v. Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jur Vrieling won zojuist met overmacht de wereldbekerwedstrijd in Helsinki, met Glasgow W vh Merelsnest (v. Nabab de Reve). De Nederlander sloeg als laatste starter in de barrage een gat van 1,5 seconde met de concurrentie. Vrieling finishte foutloos in 36,85 seconden.

Tweede werd Hendrik von Eckermann uit Zweden met Mary Lou 194 (v. Montendro) in 38,41 seconden. De derde plaats was voor de eveneens foutloze marlon Modolo Zanotelli uit Brazilië, die Celena VDL (v. Mr. Blue) gezadeld had. De laatste dubbel foutloze rijder was Robert Whitaker met Catwalk IV (v. Colman) in 39,27 seconden.

Leopold van Asten en Maikel en Erik van der Vleuten reden ook mee, maar sneuvelden in de eerste ronde. Vrieling wint 42.500 euro met zijn eerste plaats in Finland. In het klassement voor de Wereldbeker staat Vrieling nu gedeeld tweede.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook