Ga naar hoofdinhoud

Werner Muff grijpt zege in Championat of Stadt Basel

Werner Muff zorgde met Daimler dat de overwinning in het Championat of Stadt Basel in eigen land bleef. Het duo was met ruim een halve seconde verschil goed voor de snelste tijd in de barrage en werd gevolgd door Olivier Philippaerts en Luciana Diniz. De Nederlandse combinaties plaatsten zich niet voor de barrage.

In totaal plaatsten zich negen combinaties voor de barrage van deze 1,55m-rubriek en daarvan bleven er zes nog een keer foutloos.

Schwizer zet eerste foutloze ronde neer

Pius Schwizer zette met About a Dream de eerste foutloze barragerit neer. Eerder op de avond was de Zwitserse ruiter in de Joker-rubriek niet te kloppen met  Balou Rubin R, maar in deze rubriek werd Schwizers tijd direct met bijna een seconde verschil verbeterd door Marcus Ehning met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky).

Muff neemt de leiding

Luciana Diniz deed daar nog een schepje bovenop en nam als zesde starter in de barrage de leiding over van Ehning. De Portugese amazone liet haar Fit for Fun (v. For Pleasure) in 38,72 seconden foutloos over de streep galopperen en was daarmee net iets sneller dan de Duitser. Daarna was de beurt aan Werner Muff met de KWPN-ruin Daimler (v. Canturano I). De Zwitserse ruiter wilde koste wat kost de zege in eigen huis houden en snelde zowat anderhalve seconde sneller rond dan Diniz.

Ook Olivier Philippaerts was sneller dan Diniz met H&M Legend of Love (v. Landzauber), maar kon niet in de buurt komen van de tijd van Muff. Het Belgische duo eindigde uiteindelijk op de tweede plek. Edwina Tops-Alexander kon als laatste starter nog roet in het Zwitserse eten gooien. De Australische amazone was met California (v. L’Esprit) weliswaar foutloos, maar met 43,81 seconden niet snel genoeg voor de top 5, ze werd zesde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook