Ga naar hoofdinhoud

Zevenjarige Aberlin aan de leiding in Vion Cup

Na twee rondes in de Vion Cup voor zevenjarige springpaarden gaat handige schimmelruin Aberlin (Berlin x Jorn) met Julian Kraaij aan de leiding. Hij won vandaag in Ermelo de halve finale.

Voor de jonge springpaarden stond er een flink parcours, wat ook door het zonlicht soms de nodige problemen opleverde. De Vion-steilsprong zorgde zo voor veel fouten. Aan het einde van de lange dag was de jury niet altijd meer super bij de les, want een aantal keer was het vallen van een balk niet doorgekomen, maar dit werd later wel steeds goed hersteld. Een paar talentvolle paarden bleven door een klein foutje buiten de prijzen. De fokproducten van de Fokker van het Jaar 2011, Martien Liefhebber, deden vooraan van zich horen. De tweede prijs ging naar de vechtlustige elitemerrie Apropos ’n Liefhebber (Wandor van de Mispelaere x Nabab de Reve) met Dave Maarse die tevens met Ach Jee’n Liefhebber (Patent x Litho) vijfde werd. Bart de Bruijn reed Amberlina (Tangelo van de Zuuthoeve x Numero Uno) naar de derde plaats waarna Frank Schuttert volgde met Arc de Triomphe S (Triomphe de Muze x Calvados), de winnaar van vorig jaar.

Donderdag om 11.50 uur komen 25 combinaties terug in de finale. Ook de KWPN-goedgekeurde hengsten Falaise de Muze (v.Wandor van de Mispelaere) met Sander Naber, Applaus (v.Unistar) met Michel Hendrix en Chello III VDL (v.Contender) met John Popely hebben zich geplaatst voor de finale.

Voor uitslagen klik hier

Bron : Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook