Ga naar hoofdinhoud

Springheren volgen het voorbeeld van dressuurdames

Duitsland boven in Aken. Niet alleen bij de dressuurruiters, ook hun springende collega's mochten zegevieren op de Aachener Soers. Christian Ahlmann bleek in de 'Allianz-prize' een klasse te sterk voor de concurrentie. Met zijn zeer economisch springende Caribis Z (v. Caritano Z) denderde hij door het parcours van Frank Rothenberger en bleef hij laatste starter Hans-Dieter Dreher (Berlinda, v. Berlin) nog met een kleine halve seconde voor. Beste Nederlanders was Maikel Van der Vleuten op plaats vier.

Twee rondes over 1.55m stonden op het zaterdagprogramma in Aken. Van de 32 gestarte combinaties waren er maar liefst veertien die alle obstakels in de lepels lieten na de eerste ronde. Onder hen twee Nederlanders: Maikel Van der Vleuten en Frank Schuttert.

Van der Vleuten vierde

Het was uiteindelijk Van der Vleuten die met Arera C (v. Indoctro) voor het beste vaderlandse resultaat zorgde. Hij eindigde vierde en moest uiteindelijk iets meer dan drie seconden toegeven op de winnaar. Schuttert reed zijn La Fille Rouge (v. Couleur Rubin) naar de twaalfde stek na acht strafpunten in de tweede ronde.

Duitsers onverslaanbaar

De top twee was evenwel niet bij te houden voor de concurrentie. Als eerste starter zette Ahlmann meteen de toon. Niemand die zijn tijd nog kon evenaren. Laatste starter Hans-Dieter Dreher deed nog een verwoede poging, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Ahlmann. Luciana Diniz reed Camargo 2 (v. Canturo), zoon van haar toppaard Fit For Fun (v. For Pleasure), naar de derde plaats. Werner Muff en Jazoe van ’t Steenpaal (v. Cornet’s Stern) sloot de top vijf af.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.