Ga naar hoofdinhoud

Springheren volgen het voorbeeld van dressuurdames

Duitsland boven in Aken. Niet alleen bij de dressuurruiters, ook hun springende collega's mochten zegevieren op de Aachener Soers. Christian Ahlmann bleek in de 'Allianz-prize' een klasse te sterk voor de concurrentie. Met zijn zeer economisch springende Caribis Z (v. Caritano Z) denderde hij door het parcours van Frank Rothenberger en bleef hij laatste starter Hans-Dieter Dreher (Berlinda, v. Berlin) nog met een kleine halve seconde voor. Beste Nederlanders was Maikel Van der Vleuten op plaats vier.

Twee rondes over 1.55m stonden op het zaterdagprogramma in Aken. Van de 32 gestarte combinaties waren er maar liefst veertien die alle obstakels in de lepels lieten na de eerste ronde. Onder hen twee Nederlanders: Maikel Van der Vleuten en Frank Schuttert.

Van der Vleuten vierde

Het was uiteindelijk Van der Vleuten die met Arera C (v. Indoctro) voor het beste vaderlandse resultaat zorgde. Hij eindigde vierde en moest uiteindelijk iets meer dan drie seconden toegeven op de winnaar. Schuttert reed zijn La Fille Rouge (v. Couleur Rubin) naar de twaalfde stek na acht strafpunten in de tweede ronde.

Duitsers onverslaanbaar

De top twee was evenwel niet bij te houden voor de concurrentie. Als eerste starter zette Ahlmann meteen de toon. Niemand die zijn tijd nog kon evenaren. Laatste starter Hans-Dieter Dreher deed nog een verwoede poging, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Ahlmann. Luciana Diniz reed Camargo 2 (v. Canturo), zoon van haar toppaard Fit For Fun (v. For Pleasure), naar de derde plaats. Werner Muff en Jazoe van ’t Steenpaal (v. Cornet’s Stern) sloot de top vijf af.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook