Ga naar hoofdinhoud

Vrieling van val naar overwinning met Baltic VDL

Baltic VDL (v. Quaprice Bois Margot)

Jur Vrieling heeft mede dankzij zijn samenwerking met de VDL Stud de beschikking over veel talentvolle hengsten. Naast zijn toppaard VDL Glasgow van het Merelsnest lijkt hij nu ook steeds vaker de keurhengst Baltic VDL in te zetten. Het laatste optreden van het duo was in Lanaken en toen brak Vrieling zijn ribben na een val, maar in Oldenburg kon hun comeback niet sterker met een zege.

Sinds begin dit jaar heeft Jur Vrieling de teugels van Baltic VDL overgenomen van James Billington. Het duo boekte ook in Redefin al een overwinning. In de Stallion of the Year wedstrijd op het WK Jonge springpaarden liep het even mis en kwam Vrieling te val en brak twee ribben. Dit weerhield de Groningse ruiter er echter niet van om vlak daarna het vliegtuig te pakken naar de Wereldruiterspelen.  Na Lanaken reisde Vrieling af naar Tryon en daarna naar Oslo en Helsinki, maar zonder de Quaprice Bois Margot-zoon. In Oldenburg maakte het duo hun rentree en wonnen met ruim een seconde voorsprong 1,45 meter rubriek op drie sterren niveau.

Geen Duits feestje

Hiermee voorkwam Vrieling een Duits feestje in Oldenburg. Hij werd gevolgd door vier Duitse ruiters. Op enige afstand volgde Johannes Ehning met de Quintero-nazaat Quintana Roo 2.  Sandra Aufrath maakte de top drie compleet met Nupafeed’s La Vista (v. Lordanos).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook