Ga naar hoofdinhoud

Zwaar verwaarloosde pony ingeslapen

Foto: Lonneke Ruesink
Een dierenarts besloot afgelopen maandag in overleg met de dierenpolitie een zwaar verwaarloosde pony van een 42-jarige man in Breukelen in te laten slapen. De dierenpolitie kwam voor een hercontrole op bezoek en trof de pony liggend in de wei aan. Het dier was ernstig hoefbevangen en kon niet meer (op)staan. Volgens de dierenarts was er geen kans meer op herstel. De politie verhaalt de gemaakt kosten op de eigenaar en maakte proces-verbaal tegen hem op.

De dierenpolitie bracht op maandag 14 mei na een melding een bezoek aan de tienjarige pony en de eigenaar. Het dier bleek hoefbevangen en in overleg met de dierenarts werd een behandelplan opgesteld. Het dier mocht niet meer in de weide staan en geen gras meer eten. Bij verschillende hercontroles bleek dat de eigenaar zich niet aan de voorschriften hield en kreeg hij daarom van de dierenpolitie in samenwerking met een buitengewoon opsporingsambtenaar van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd met precies aangegeven waaraan hij moet voldoen. Bij controle afgelopen maandag bleek de toestand van de pony verslechterd en werd besloten het dier in te laten slapen.

Bron: Horses/Politie

 

Eén reactie op “Zwaar verwaarloosde pony ingeslapen

  • bianca

    Dit vind ik egt ereg een dier dat pijn heefd ghehad vind ik erig hoor somege mensen zijn geen dieren vrienden dieren moeten ook regten hebben net als wij gr bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.