Ga naar hoofdinhoud

Reed Kessler koopt Rubio Monocoat Electric

Rubio Monocoat Electric (Ukato) en Kim Hoogenraat op Jumping de Achterhoek 2016. Foto Wendy Scholten
De bijna achtjarige Rubio Monocoat Electric (Ukato x Oklund x Jumbo Jet) vertrekt volgende week naar Spanje om deel te nemen aan de Sunshine Tour met haar nieuwe amazone. De merrie die zeer succesvol werd uitgebracht door Kim Hoogenraat is verkocht aan de Amerikaanse topamazone Reed Kessler.

“Natuurlijk is het sportief gezien jammer, maar Kim heeft gelukkig nog twee heel goede paarden achter de hand. Reed Kessler was er meteen gek van. Ze is twee weken geleden gekeurd en vandaag afgeleverd. Voor ons is het ontzettend leuk dat de merrie naar zo’n amazone gaat. Dan hoor je er ook nog eens wat van terug”, vertelt Edwin Hoogenraat, vader van Kim Hoogenraat en bondscoach pony’s.

Rubio Monocoat Electric, gefokt door Egbert Schep, is het eerste paard dat Hoogenraat twee jaar geleden samen met sponsor Rubio Monocoat aankocht. “We hebben ondertussen ook al een vierjarige, drachtige dochter uit Electric gekocht en we gaan zeker weten weer herinvesteren.”

Kim Hoogenraat had Rubio Monocoat Electric fantastisch aan het springen tijdens het tweeweekse Jumping de Achterhoek in december. De pas zevenjarige merrie werd derde in de U25 Grote Prijs op 1.45m niveau en sprong ook zeer overtuigend in de 1.40m rubrieken tijdens het CSI2* weekend.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Wendy Scholten, overname niet toegestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.