Ga naar hoofdinhoud

Smolders en Apollonia tweede in GP Wellington

McLain Ward en HH Azur waren gisteravond niet te kloppen in de vijfsterren Grand Prix van Wellington. Het duo kwam bijna drie seconden sneller foutloos aan de finish dan Harrie Smolders en Apollonia, die tweede werden in deze met $380,000 gedoteerde rubriek.

Slechts vier combinaties wisten zonder fouten door de eerste ronde van deze Suncast Grand Prix te komen en mochten zich melden voor de barrage. Ward stuurde de Thunder van de Zuuthoeve-merrie foutloos rond in 42.993 seconden en Smolders stopte de klok op 45.644 seconden met de dochter van Bogegardens Apollo.

Doda de Miranda was goed voor de derde en langzaamste foutloze barragerit. In het zadel van AD Cornetto K kwam de Braziliaanse ruiter tot een tijd van 45.905 seconden, goed voor de derde plek.
Cian O’Connor plaatste zich ook voor de barrage met Good Luck. De Ierse ruiter kreeg vier fouten met de Canturo-zoon en eindigde op de vierde plek.

Molly Ashe-Cawley werd vijfde met Cat Ballou voor Jessica Springsteen met Cynar Va. Beide amazones kregen voor thuispubliek één strafpunt in het basisparcours.