Uit onderzoek van de NVWA en het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat in de administratie van Selten niet goed vermeld staat waar al het vlees vandaan komt. De herkomst van het vlees van de vleeswerker is dus onduidelijk of onbekend. De voedselveiligheid kan daarom niet worden gegarandeerd en het vlees is door de NVWA aangemerkt als ‘niet voor menselijke consumptie’.
De afnemers van Selten hebben het vlees waarschijnlijk ook weer verwerkt en doorverkocht. Zij zijn verplicht ook hun kopers te laten weten dat het vlees van de markt moet. Naar schatting gaat het in totaal om ongeveer 50.000 ton vlees.
De buitenlandse bedrijven, die van Selten hebben gekocht worden worden via de Europese lidstaten op de hoogte gebracht.
Bron: Horses/ RTL Nieuws
Een aanzienlijk deel van dit vlees is m.i., als ik de radioberichten goed gevolgd heb, al geconsumeerd, men loopt dus -alweer- achter de feiten aan!
Nou vind ik persoonlijk een stukje paardenbief heel smakelijk maar dan weet ik wat ik eet!