Ga naar hoofdinhoud

Amerikaanse paarden mogen China weer binnen

Het exportverbod van Amerikaanse paarden naar China is na ondertekenen van een verdrag tussen de twee landen opgeheven. Twee jaar zat de grens dicht voor paarden vanwege de zorgen over equine infectieuze anemie (EIA). Vooral voor de volbloed industrie in Amerika een grote doorbraak want de rensport in China neemt een grote vlucht.

In 2015 hielden de Chinese quarantaine-beperkingen door EIA de Amerikaanse paarden buiten zijn grenzen. Vanaf begin vorig jaar startten de onderhandelingen tussen de twee landen om de quarantaine-beperkingen op te heffen. Gisteren lukte het vertegenwoordigers uit Amerika en China om een nieuw verdrag te ondertekenen om de grenzen weer te openen. Begin september waren ook de exportbeperkingen met Nederland al opgeheven.

Groei rensport in China

Vooral voor de paardenindustrie in Kentucky is het opheffen van het exportverbod een grote doorbraak. Kentucky is in Amerika de leider in export van levende paarden, het heeft 65% van de omzet van paarden in handen. Vooral de volbloeds uit Kentucky vinden gretig aftrek in China vanwege de explosieve groei en populariteit van de rensport in het land.

Bron Horsetalk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook