Ga naar hoofdinhoud

Bert Rutten nieuw commissielid Limburgse Veulenveiling

Bert Rutten tijdens de presentatie voor het verrichtingsonderzoek. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Bert Rutten doet dit jaar intrede in de selectiecommissie dressuur van de Limburgse Veulenveiling. "Bert Rutten runt zijn eigen succesvolle dressuurstal in het Limburgse Hunsel. Zijn doel is om goede en getalenteerde sportpaarden te fokken, op te leiden en weer te verkopen. Hij heeft hierdoor veel kennis vergaard in het selecteren van goede dressuurpaarden. Wij zijn dan ook blij met zijn komst en wensen hem veel succes met het selecteren van getalenteerde dressuurveulens voor in onze veiling", laat de organisatie van de Limburgse Veulenveiling weten.

Bert Rutten (1961) is zelfstandig hippisch ondernemer en eigenaar van Dressuurstal Rutten. Hij heeft een enorme staat van dienst als internationaal dressuurruiter. Zo reed Rutten met twaalf verschillende paarden naar het hoogste niveau. Met Parsival was hij lid van het Olympisch team in 1984. Met Robby won hij teamzilver op het WK in 1986 en was hij individueel tiende. Daarnaast was hij succesvol op verschillende EK’s met Olympic Garibaldi en de KWPN-hengst Zirkoon was hij succesvol op verschillende EK’s. In december nam Rutten zitting in de hengstenkeuringscommissie dressuur van de KWPN.

De selectiecommissie voor de springveulens bestaat uit voorzitter Harrie Derks, Paul Hendrix en Cor Loeffen. Voor de dressuurveulens zijn dit Harrie Derks, Bert Rutten, Gertjan van Olst en Trudi Houwen.

De selectiedagen:
Dinsdag 24 mei – Panningen
Dinsdag 28 juni – Wanssum
Maandag 4 juli – Den Hout
Maandag 11 juli – Susteren
Maandag 25 juli – Weert

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Limburgse Veulenveiling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook