Ga naar hoofdinhoud

Britten en Ieren aan kop bij Children en pony’s in Wierden

In Wierden stonden vanmiddag de Grand Prix rubrieken voor Children en voor pony's op het programma. Het werd een Engelstalig feestje; de Britten pakten de Children's rubriek, de Ieren waren onverslaanbaar bij de pony's.

De Children Grand Prix over 1,30m werd gewonnen door de Brit Oliver Fletcher met zijn KWPN-merrie Dahar. Ze kwamen foutloos door de barrage in 41,02 seconden. Lilli Collee uit Duitsland werd tweede met Barry Brown met Escaille in 41,90 en de Britse Holly Truelove pakte het brons. Zij kwam met Golly Girl in 43,33 seconden binnen.

Vierde in de Children-rubriek werd de Italiaanse Giulia Bertolla met Ti Lann Du Up Of Heritage, en daarmee waren de foutloze barrages op. De beste Nederlander in deze rubriek was Cejay Joosten met Sagnol, de combinatie kwam binnen met vier strafpunten in 41,95 seconden, hetgeen de zesde plaats opleverde.

Pony Grand Prix voor Ierland

Bij de Grand Prix voor pony’s, ook over 1,30 , waren het de Ieren die het beste presteerden. Ze namen de eerste, tweede  en vierde plaats in beslag. Alleen de top drie wist foutloos door de barrage heen te sturen. Als eerste mocht Ciaran Nallon opstellen, nadat hij met Rexter D’or in 35,87 finishte.

Tweede werd zijn landgenote Abbie Sweetnam met Dynamite Spartacus in 37,08 en de derde plaats was voor de Zweedse Ingrid Ravik met Attyrory Bye Bye Love. Zij bleef foutloos en kwam daarmee op het podium terecht, maar trok wel 42,96 seconden uit voor haar rondje. Beste Nederlandse was Elize van de Mheen met Gregory 55, die vijfde werd met een balk in de barrage.
Klik hier voor de volledige uitslag van de Children Grand Prix.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Pony Grand Prix.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook