Ga naar hoofdinhoud

Daniel Deusser weerhoudt Bruynseels van verlenging Belgische zegereeks

Veel toppers aan de start van de wereldbekermanche in Verona, waaronder een aantal WEG-gangers die hun WEG-paard voor de eerste keer terug aan de start brachten. Het leverde spektakel op in de Noord-Italiaanse stad. Een selectief parcours kon niet verhinderen dat er veertien ruiters zich konden plaatsen voor de barrage, waaronder Niels Bruynseels en Gancia de Muze (v. Malito de Rêve). Met nog drie starters te gaan doken zij een kleine anderhalve seconde onder de tot dan snelste tijd. Game over voor de concurrentie zou je denken, maar Daniel Deusser en Calisto Blue (v. Chacco-Blue) haalden alles uit de kast en snelden glansrijk naar de overwinning.

De Belgen beleven een boerenjaar, met winst in Divisie I van de Nations Cup, winst in de finale van de Nations Cup en ettelijke overwinningen in grote prijzen overal. Vorige week breide Gudrun Patteet een verlengstuk aan die successenreeks door in Helsinki de wereldbekermanche op haar naam te schrijven. Het zag ernaar uit dat die reeks zou verdergezet worden door Niels Bruynseels die een kanontijd op de tabellen sprong met Gancia de Muze, maar Daniel Deusser had alsnog het laatste woord. Zijn Calisto Blue zette alle zeilen bij en hielp Deusser aan een tijd die nog een fractie van een seconde sneller was dan die van Bruynseels. De zege ging dus naar het team van Stephex Stables.

WEG

Martin Fuchs en Clooney (v. Cornet Obolensky), kersvers zilveren duo op de WEG in Tryon, kaapten hier de derde stek weg, vlak voor Bertram Allen, die zijn Molly Malone V (v. Kannan) opnieuw in topvorm lijkt te hebben. Thuisrijder Luca Marziani maakte de top vijf vol met Tokyo du Soleil (v. Montender).

Geen hoofdrol voor de Nederlanders

Twee landgenoten kwamen aan de start in Verona, Leopold van Asten en Harrie Smolders. Geen van hen kon evenwel een hoofdrol vertolken. Voor Van Asten waren er vier strafpunten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue). Harrie Smolders gaf op na een ongelukkige fout op de triple bar met Emerald.

Klik hier voor het resultaat.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.