Paardensport blijft Olympisch, maar teams terug naar drie

De FEI maakte bekend dat dressuur, springen en eventing in ieder geval tot 2024 Olympische sporten blijven. “De toezegging van het IOC om paardensport ook nog op het programma van de Olympische Spelen van 2024 te zetten en de acceptatie van de nieuwe formats, is een direct gevolg van onze wil om de sport te moderniseren”, meent FEI-president Ingmar de Vos.

Het nieuwe format – dat dus nu definitief is goedgekeurd voor de Olympische Spelen van Tokio – houdt in dat er drie ruiters in een team zitten en de streepscore vervalt. “Dat zijn drastische veranderingen, maar de nationale federaties wisten hoe belangrijk ze waren. Zonder twijfel zijn deze veranderingen de grondslag van de beslissing van het IOC.”

Meer landen

Doel van de veranderingen is dat er voortaan meer landen kunnen deelnemen aan de Spelen. “Dat is ook in lijn met de agenda 2020. Op deze manier kunnen ruiters uit veel meer landen hun land vertegenwoordigen”, aldus De Vos.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.