Ga naar hoofdinhoud

Drie Gelderse hengsten door naar de derde bezichtiging

Voor de eerste bezichtiging van de Gelderse hengsten waren zes hengsten aangemeld. De hengstenkeuringscommissie Gelders paard, met voorzitter Reijer van Woudenbergh en medecommissieleden Marloes van der Velden en Ad Aarts, konden vier van de zes hengsten doorverwijzen naar de tweede bezichtiging in Hardenberg.

Gentleman (v. Charmeur) is goed ontwikkeld en staat goed in het rechthoeksmodel. Hij is gezegend met een aansprekende voorhand en een imponerend front. Daarbij straalt hij veel jeugd uit. Zijn bewegingen toont hij met veel houding en gemak, waarbij hij achter nog wat sterker moet worden. Gentleman verdiende een aanwijzing voor de derde bezichtiging in Den Bosch.

De oud nationaal veulenkampioen Gracieus (v. Alexandro P) is een hengst met een sympathieke Gelderse opdruk die even strak is in de bovenlijn. Hij beschikt over een draf en galop met veel afdruk en beentechniek. Zijn stapmechanisme vormde een te grote drempel voor aanwijzing naar de derde bezichtiging.

Lens V (v. Fantastique) brengt via zijn vader, welke afstamt van Ibrahim, flink wat springgenen mee. De hengst staat goed in het Gelders type en zou daarbij wat langer gelijnd mogen zijn. In beweging is hij duidelijk herkenbaar een Gelders paard met veel houding en heffing in de voorknie.

Het drietal derde bezichtigingshengsten wordt gecompleteerd met Garino, een goed ontwikkelde zoon met ras en uitstraling van Alexandro P. Garino heeft zich goed ontwikkeld tussen de 1e en 2e bezichtiging en liet een lichtvoetige en actieve bewegingsvorm zien.

In Hardenberg staat ook een wedstrijd in de GMB Hengstencompetitie Gelders paard op het programma. Aan de start verscheen Danser (v. Sander) die voor het tweede seizoen verplicht deelneemt aan de hengstencompetitie. Zijn proef werd beloond met 79 punten. In Den Bosch wordt de laatste wedstrijd van de GMB Hengstencompetitie Gelders paard verreden.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.