Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar ontkent schuld aan verwaarlozing

550 euro boete is de eis tegen Edward D.D.W. uit het Belgische Helchteren voor het verwaarlozen van drie paarden. De Nederlandse D.D.W. had zijn dieren in een weiland in Geetbets staan. Hier troffen vertegenwoordigers van Dierenwelzijn tussen 5 en 14 december 2010 de paarden in zwaar verwaarloosde staat aan. Zonder eten en drinken stonden ze in de winterse kou buiten.

D.D.W. vindt zichzelf onschuldig en geeft de schuld aan een stel uit Borgloon bij wie de paarden op pension stonden. ‘Ze hebben mijn beesten geen eten en drinken gegeven’, stelt hij. De procureur rekent hem echter aan dat hij geen actie heeft ondernomen nadat hij op de hoogte was gesteld van de toestand waarin zijn paarden verkeerden. De pensionhouders zijn ook aangeklaagd, maar verschenen niet op de rechtszaak. Zij riskeren elk een boete van 825 euro.

Bron: Horses / Nieuwsblad

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook