Ga naar hoofdinhoud

El Capone wint Klasse M met gemak

El Capone (v. UB40) heeft opnieuw de Isah KWPN/KNHS hengstencompetitie in de klasse M op zijn naam geschreven met 88 punten en deed dit met groots gemak. De Vivaldi-zonen Expression en Eye Catcher eindigden gebroederlijk op de tweede plek met 81,5 punten.

Onder Marieke van der Putten blijft El Capone zich ontwikkelen en was hij met 88 punten op afstand de beste in zijn klasse. Juryvoorzitter Gert van den Hoorn was enthousiast:”El Capone valt op door zijn lichtvoetigheid, “go” en atletisch vermogen in de draf. De galop is eveneens lichtvoetig, je hoort hem haast niet voorbij komen. Daarbij springt hij mooi opwaarts en kan hij al mooi gesloten blijven”, aldus Gert van den Hoorn. Ondanks dat de hengst driemaal wat ongehoorzaam was, kreeg hij zeer verdiend negens voor de draf, galop en gedragenheid.

Eye Catcher (v. Vivaldi) werd door Kirsten Brouwer voorgesteld en gedroeg zich nu goed maar liet in de galop wat punten liggen en kwam uit op 81,5 punten.
Een gedeelde tweede plaats was er voor Expression (v. Vivaldi) onder het zadel van Diederik van Silfhout. De ijverige hengst liet een keurige proef zien.

Een halve punt minder was er voor de Vai Bruntink voorgestelde Painted Black-zoon Ebony die achten scoorde voor zijn basisgangen maar het beeld zou wat meer bergop mogen zijn.

Everdale (v. Lord Leatherdale) werd door Diederik van Silfhout met 78 punten naar de vijfde stek gereden. Emmelie Scholtens werd zesde met de Zhivago-zoon Estoril met een score van 76,5.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook