Ga naar hoofdinhoud

Eurocommerce-zaak van start

Ger Visser staat met zijn vrouw, zoon Ger junior en dochter Kristel vanaf vandaag terecht in de strafzaak over het faillissement van Eurocommerce. De familie Visser staat terecht op verdenking van bedrieglijke bankbreuk en faillissementsfraude, gepleegd ten tijde van haar – nu failliete – vastgoedbedrijf Eurocommerce. Het Openbaar Ministerie vordert 36 miljoen euro terug. Quotenet.nl en fd.nl houden liveblogs bij van de strafzaak. 

De rechtzaak begon vandaag met een veertig minuten durend monoloog van Ger Visser, meldt fd.nl. De rechter grijpt in als Visser aan zijn tweede monoloog begint. Visser reageert verontwaardigd, want het is ‘ongelooflijk belangrijk’ wat hij te vertellen heeft. “Dit is de kern van alles. Ik zit hier in een omgekeerd Neurenbergproces. Op de publieke tribune zitten de Rabo-bankiers met samengeknepen billen om wat ik hier wil gaan zeggen.” Lees hier meer.

In 2012 stortte het Eurocommerce-imperium in elkaar. Het grootste vastgoedbedrijf van Nederland had op dat moment bij negen banken, voornamelijk de Rabobank en dochterbedrijf FGH Bank, 700 miljoen euro aan leningen uitstaan.

Onttrekken aan het faillissement

Justitie verdenkt Visser ervan in het zicht van het faillissement bezittingen voor een appel en een ei te hebben verkocht aan familieleden. Zijn dochter zou voor een enkele euro hotel De Roskam – nu Loetje – in Gorssel in handen hebben gekregen. Zijn zoon kreeg via een financiële constructie de bekende paardenstal Eurocommerce in handen. Op deze manier wilde Visser, volgens justitie, de inboedel aan het faillissement van Eurocommerce onttrekken.

Almelo

De Vissers moeten verschijnen in de Rechtbank in Almelo. De zaak begint vandaag met Ger Visser, woensdag staat zijn vrouw terecht, donderdag en vrijdag de kinderen. De behandeling loopt tot 21 november. Op 16 december zal de rechter gepland een uitspraak doen.

Klik hier voor de liveblog van FD.nl

Klik hier voor de liveblog van Quotenet.nl

Lees hier een reconstructie van De Volkskrant. 

Bron: De Stentor/Quotenet/Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook