Ga naar hoofdinhoud

Excellent Dressage Sales veilt embryo (Painted Black x volle zus Valegro)

Barroso
Aanstaande zaterdag wordt tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden voor de tweede keer de Excellent Dressage Sales editie Ermelo gehouden. Voor het eerst zal het team van de EDS een embryo gaan veilen. Het zal gaan om een nazaat van Painted Black uit een volle zus van Valegro, Jalegro Fleur

Vorig jaar werd er al de volle broer van Valegro geveild. Deze Lelegro vertrok voor 50.000 euro naar Engeland.

Barroso

Een ander opvallend paard in de collectie is de bij Oldenburg en Rheinland goedgekeurde hengst Barroso (v. Bordeaux). Deze zevenjarige hengst heeft zich tevens gekwalificeerd voor het Wereld kampioenschap onder de Belgische amazone Laura Pauluis. De hengst is gemeenschappelijk eigendom van Joop van Uytert (tevens lid van het EDS-team) en Paul Schockemöhle.

Nederlandse merriekeuring

Op de centrale keuring van Noord-Brabant werden J’adore (v. Franklin) en Jarina des Vallees (v. Everdale) doorverwezen naar de Nederlandse merriekeuring. Dit zelfde presteerde Jendelin E (v. Charmeur) in Zuid-Holland en Jindy (v. Ferdeaux) in Gelderland. Alle vier de merries zullen aanstaande zaterdag onder de veilinghamer komen in Ermelo.

Verdere collectie

Naast deze paarden zullen er zaterdag ook nog 22 veulens worden geveild, één tienjarige merrie, twee vijfjarigen en de driejarige aangewezen hengst Jupiter (v. Bon Bravour). Deze hengst deed mee aan het voorjaarsonderzoek, maar werd tijdens de tussenbeoordeling naar huis verwezen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook