Ga naar hoofdinhoud

GP-overwinning voor Hester Bischot

Foto: Melanie Brevink

De subtopwedstrijd in Erica werd vandaag gekenmerkt door de vele afmeldingen. Het aantal deelnemers was al niet erg groot, maar door de vele afwezigen was het deelnemersveld helemaal uitgedund. Hester Bischot schitterde met haar schimmelhengst Trovador da Raposa (v. Ofensor) in de Grand Prix met een mooie proef waarbij de schimmel met name uitblinkt in de verzamelde gangen, waarbij ook de sympathieke rijstijl van Bischot in de smaak viel. Met 67,55% wonnen zij niet alleen de Grand Prix, maar behaalden ze tevens de hoogste dagscore.

Bischot stelde haar stoere Lusitano heel sympathiek en licht aan de hulpen voor waarbij vooral zijn talent voor de verzamelde oefeningen als de passage en piaffe positief opvielen. Beide juryleden plaatsten de combinatie unaniem aan kop en gaven Bischot tevens de meeste punten van de hele dag. Alle andere rubrieken werden namelijk ook gejureerd door Jan Enne Kloosterboer en Willemien Blanken. Zelf was Bischot ook erg tevreden met haar proef, nadat ze Trovador da Raposa tijdelijk thuis wat had doorgetraind. “Ik heb een tijdje niet gestart. Hij was niet meer zo lekker fris in de proef als voorheen waardoor zijn sterke oefeningen als de piaffe en de passage niet meer zo uit de verf kwamen als eerst. Dat wilde ik beter hebben. Vandaag was weer de eerste keer dat we startten en ik kwam met een heel fijn gevoel de baan uit. Die tijd even thuis wat trainen heeft goed uitgepakt. De piaffe en passage gingen weer als vanouds, maar de overgangen ertussen kunnen nog beter. Daar drukt hij zich nog net iets te veel eruit naar voren. Ook de pirouettes ga ik weer mee aan de slag. Eerst waren die te groot, en nu waren ze te klein. Ik had te weinig passen.”
Behalve Bischot startte Trea Mulder-Dolsma ook nog in de Grand Prix met haar sensibele Brinkhof’s Zaïra, door spanning bleef de score hangen op 60,65%. Teddy Wiedeler startte als enige U25 en kwam met Bexli op een keurige score van 65,35%.

Kleine Lichte Tour groep

In de Lichte Tour was het deelnemersveld flink uitgedund. In de Prix St. Georges verschenen drie van de zes starts in de baan waarbij de kwaliteit ook nog enigzins tegenviel. Richella Hertsig ging aan de leiding met Resonanz met een score van 61,71%. Esther Coenraadts werd tweede met Amadeus met 61,25% en Dagmar van ’t Land en Billy Elliot kwamen net te kort voor een winstpunt.
In de Intermédiaire I bleef Marlies Visscher over als enige start. Ze reed haar Billy Jean O’hara (v. Viento Uno W) naar een score van 62,5%.

Punte beste in het ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar gingen de oranje linten naar Janneke Punte en Savannah Pieters. Punte was in de eerste proef duidelijk de winnares. Met Bianco-D behaalde ze de hoogste score in deze rubriek van 67%, Pieters werd daar tweede met 64,43% en ook de derde plek was weer voor Punte, ditmaal met Meyboom’s Limbo (v. Unison ‘R’). In de tweede proef kwam Punte niet aan de start en klom Pieters een plekje in het klassement. Met Caesar behaalde ze nu 63,86%.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook