Ga naar hoofdinhoud

Idagonda wint op springtechniek

Idagonda - Nicole Mestrom Foto: Jacky van Tartwijk
"Een heerlijk springpaard", zo luidde het jurycommentaar bij de merrie Idagonda (Zirocco Blue VDl x Corland), voorgesteld door mede-eigenaar Nicole Mestrom. De KWPN-hengst Impala SMH behaalde hetzelfde eindtotaal punten, maar moest op techniek 0,1 punt toegeven op de merrie en zag daardoor het kampioenschap aan zijn neus voorbij gaan.

Twintig vierjarigen hadden zich woensdag geplaatst voor de finale en mochten hun springtalent nog een keer tonen aan de juryleden Piet Raijmakers en Henk Dirksen, waaronder maar liefst drie Zambesi-nazaten en drie kinderen van de Belgische hengst Elvis ter Putte.

Leiding

De merrie Idagonda, gefokt door F. Wetemans uit Heythuyzen en in eigendom van de amazone en Niels Knape, nam vroeg de leiding in de wedstrijd. Voorzichtig, met goede reflexen en met veel vermogen sprong de merrie naar een 8,6 en een 8,2 en kwam uit op 25,4 punten.

Gelijke aantal punten

De KWPN-hengst Impala SMH (Zambesi x Cardento), het fokproduct van M. Hovenga, werd door Liza Tiebot  vakkundig naar het puntentotaal van 25,4 gereden. De hengst galoppeerde op lichtvoetige wijze door het parcours van Henk Linders, ging steeds beter springen, hetgeen beloond werd met een dubbel tellende techniekcijfer 8,5 en een 8,4 voor het gaan tussen de hindernissen. Daarmee kwam de hengst van M.Hovenga en S. van der Lei op gelijke hoogte met Idagonda, maar het reglement heeft daarin voorzien en beslist dan in het voordeel van het paard met het hoogste cijfer voor de techniek.

Derde plaats

Icanta (Andiamo x Cantos ) werd namens Stal Hendrix voorgesteld door Christina Kallmert. De merrie sprong met veel afdruk en toont veel vermogen. Met een 8,3 en 8,2 eindigde het fokproduct van J.J Pen met 24,8 punten op de derde plaats.

Elvis ter Putte

De beste Elvis ter Putte-zoon was Ikigai (Elvis ter Putte x Iroko) op plaats vier. Marwin van den Nieuwenhuijzen en Ikigai  kregen woensdag nog de hoogste punten. De Register A-hengst sprong opnieuw met een goede springtechniek en toonde veel vermogen, maar kreeg dit keer niet een 9 maar een 8,3 voor de techniek. Met een 8 voor het gaan tussen de hindernissen kwam de hengst van de familie Burgers uit op 24,6 punten.

Zambesi

De tweede Zambesi-zoon die de piste in kwam was de KWPN-hengst Innocent (Zambesi x Calvados) die zich zeer makkelijk rond liet sturen door Mathijs van Asten, maar iets meer  het lichaam zou mogen gebruiken op de sprong. Met een 8,1 en 8,3 legde de combinatie beslag op de vijfde plaats met 24,5 punten, slechts 0,1 punt meer dan Bart Bles en Insallah I S (Starpower x Hinault) op plaats zes.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.